Книга, която е ценна, едновременно различна и подобна на много творби на духовна тематика – “Път със сърце” Джак Корнфийлд. След няколко страници с нея се събужда усещане за лекота и надежда, желание и сила за движение.

В нея се разказва за духовното пътуване на човека, за пътя към удовлетворението, за вътрешните битки, които се проектират в нашето отношение към света. В тази книга не става въпрос за техники, с които да постигаме определени материални амбиции, планове и т.н.

Животът понякога толкова много осъществява нашите желания, че забравяме смисъла на нашето духовно пътешествие. А този път е да намерим онази мъдрост, която ще ни задържи над водата и когато живота ни поднася уроци, които не сме си пожелавали.

Тук става въпрос за силата да възприемаме трудностите като предизвикателства, а не като негативни или позитивни обстоятелства. Да се научим да заставаме в позицията на наблюдател, на зрител на всички свои преживявания. И никой не е казала, че това е лесна задача, че ще стане за месец или два. Авторът дава пример с останалите изкуства, за да овладееш каквото и да е специфично умение се иска търпение, време и постоянство.

Само дето докато живеем от време на време забравяме как да се възползваме от дребните предизвикателства и започваме да мрънкаме, да се опитваме да променим на всяка цена външната ситуация, без да опитаме да прозрем нашето отношение.

Затова такива книги са винаги добра поркрепа, защото отново напомнят, кое все пак е най-важно и кое наистина би ни донесло по-трайно удовлетворение….:-)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.