Отдавна не сме посрещали такива групи в Амбика и ни е много драго, че през 2020г от 11 януари ще започне отново такава.
През януари ще имаме занимание на 11.01 и 25.01 (събота) от 16:00 до 17:30ч.
Часът е специализиран за бременни, но е подходящ за дами след трети месец.
Дори и бременните да не са практикували йога досега, може да се включат.
Цената на едно занимание е 10лв. Mоля да се обадите предварително за запазване на място, защото местата са ограничени.

Ако имате въпроси или искате да се запишете звъннете на 0889849035 (Мариана)

Курсът осигурява:

– занимания в малки групи

– практики подбрани за специфичните потребности на жената през бременността

– материали за самостоятелна работа вкъщи

– теоритично обяснение, за ползите и прилагането на отделните йога техники

– един клас е с продължителност 90 мин, в които са включени, асани, праняма, йога нидра и някои медитативни техники.

Курсът е с предварително записване, защото местата са ограничени.

Йога за бременни – интегрален подход

Много хора все още свързват йога основно с физически упражнения и дихателни техники. На базата на това разбиране, много лекари, препоръчват на бременните жени, йога като една добра фитнес подготовка за раждането. Но йога е много повече от това. Философията на йога винаги се занимава паралелно не само с физическото тяло, но и с по-фините аспекти на личността: ума, емоциите, духа.

Бременността – духовно преживяване

Бременността може да бъде едно интензивно духовно преживяване. Йога смята, че за една жена бременността, може да се превърне в много благоприятен процес за нейното личностно израстване и обогатяване като индивид. През периода на бременност жената естествено добива по-силно изразена сензитивност, която ѝ помага да проследява промените, които се случват с появата на плода у нея. Когато тази сензитивност стане осъзната, чрез нея жената може да се докосне и да работи с по-фините нива на своята същност, което ѝ помага да преоткрие себе си и изрази себе си във връзката с детето, което носи по-пълноценен начин.

Пренатално възпитание

Вече има доста статии, материали, в сферата на психологията за пренаталното образование, нещо за което йога отдавна работи. Разбирането на йога е, че всяка емоция, всяка мисъл, всяка физическа и ментална реакция, която преживява майката се записва в полето на плода. Чрез сложната мрежа от хормонални и нервни връзки между организма на бремената жена и плода, под една или друга форма всичко се пренася към детето, което предстои да се роди. Йога учи майката как да овладява реакциите си в трудни и напрегнати ситуации, как да освобождава вътрешното напрежение. Учи как да изгражда цялостна система за позитивно отношение към себе си, към бебето което носи, към живота. По този начин йога помага не само на жената, но и на детето в нея, което расте и се развива споделяйки нейния психо-емоцианлен свят.

Подготовка за ролята на майка

Йога научава жената да познава, да чува и следва по-добре инструкциите на нейното собствено тяло. Тази увереност да бъдеш лично отговорен променя изцяло емоционалната база, на която жената изгражда по-пълно ролята си на майка. Разбиране, мъдрост, вътрешна сила, смелост, вдъхновение, това са качества, които стоят като потенциал във всяка бременност и йога е една възможност, те да се подсилят и проявят у жената.