Йога курс “Въведение в йога”

Онлайн йога курс “Въведение в йога” всеки понеделник от 9 януари до 27 март 2023г – 12 занимания. Практиките ще са от 19:00 до 20:15ч Цена на курса 108лв.

Курсът „Въведение в йога“ има два модула: модул 1 „Осъзнаване“ и модул 2 „Енергизиране“. Всеки модул е от 6 занимания.

Модул 1 е подходящ за абсолютно начинаещи. Към курса могат да се включат и хора, които търсят задълбочаване в своята практика и разбиране за принципите на йога чрез преговор на основите.
Модул 1 е фокусиран върху практическото и теоретичното запознаване с понятието „осъзнаване“. Без използването на този инструмент и най-сложните физически пози и дихателни техники не са йога. Когато започнем да включваме осъзнаване и в най-дребните ежедневни дейности, всяка от тях се превръща в своеобразна йога техника, водеща към равновесие, себеопознаване и излизане от навиците.

Модул 2 е подходящ за хора завършили модул 1, завършили курс за начинаещи, имащи предишен опит с йога практики или преминали курсът „Активна релаксация“ 1.
В модул 2 фокусът ще е върху теоретичното и практическо запознаване с инструменти за повишаване на жизнената енергия (физическа, умствена, психическа).

Йога курс “Йога нидра”

Онлайн йога курс “Йога нидра“, всяка сряда от 11 януари до 29 март – 12 занимания. Практиките ще са от 19:00 до 20:15ч  Цена за курса 108 лв

Курсът „Йога нидра“ включва асани, пранаяма и йога нидра.
Съотношението между физически пози, дишане и йога нидра ще е малко по-различно в сравнение с останалите ни занимание. Макар че ще присъстват и трите елемента, времето за дихателни техники и за йога нидра ще е по-дълго.
Всяка практика ще започва с кратка теоретична част посветена на йога нидра.
Йога нидра се счита за техника от групата пратяхара (дълбоко отпускане и обръщане навътре). При дълбоко навлизане в себе си човек спонтанно може да достигне и до медитативни осъзнаване.

Йога курс “Шакти бандхи”

Онлайн йога курс „Напреднали“, всяка събота от 14 януари до 18 февруари – част 1 (6 занимания). Практиките ще са  от 10:00 до 11:15ч. Цена за курса 54 лв 

Курсът Шактибандхи е подходящ, за хора, които са преминали най-малко второ ниво. Фокусът на заниманията ще са практиките от серията паванмуктасана 3 (шактибандхи), като към тях ще има включени и други асани, както и суря намаскар поздрав към слънцето.
Целта на курса е да повиши жизнения тонус, сила и физическа, умствена и емоцианална издръжливост. Особено подходяща серия през пролетта, когато организма е по-изтощен след края на зимата.
Заниманията ще са по-интензивни, затова истинска полза от тях ще има само ако участниците в курса практикуват редовно и в къщи. Курсът е динамичен и въздействието на тези енергизиращи практики шакти бандхи повлиява, всички нива на личността. За да бъде осъзнат този процес през курса всеки ще води редовно дневник на личната си практика. Подобен дневник ще улесни наблюдението на влиянията, на тази позната, но сега практикувана под формата на садхана (редовна, постоянна практика) серия шакти бандхи.

Малка група – ограничен брой участници

Групата е ограничена до 12 човека, за да може да се асистира пълноценно практиката на всички участници.

Напредването в заниманията ще е систематично и последователно. Всяка практика ще се надгражда от предходната, затова и избраната форма е курс.

Какво ще получите

Ще се запознаете с основни асани (физически пози), дихателни техники, практика за релаксация.

Теория, в която обясняваме целите на и ползите от различните практики в йога.

Ще получавате и материали свързани с курса по имейл.

Условие за участието в този курс е да имате:
  • интеренет
  • лаптоп, таблет или телефон с камера
  • web камера, ако е комютър
  • удобно място за йога
  • камерата трябва да се разположи така, че учителя да може да вижда практикуващия в цял ръст.
  • йога постелка или по дебело одеяло
  • възглавнички или сгънато одеяло.
Цена

Цената за курс от 12 занимания е 108 лв. 

Цената на курса за хора, два курса или записани на курс и в зала е 96 лв.

УЧАСТИЕТО В КУРСА СТАВА С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ И ГРУПАТА Е САМО ЗА ЗАПИСАНИТЕ В НЕГО!

За да се свържете с нас звъннете на 0889849035