Санкалпата – въпроси и отговори с Свами Прагямурти

(оригиналната статия на английски можете да прочете тук : http://www.syclondon.com/ )

Санклапата звучи като нещо наистина важно. Мога ли да започна с някоя по-лесна?

Да, санкалпата е наистина важна, защото работи.
По отношение на избора на лесна санкалпа, се получава малко като да използваш боен чук, за да смачкаш муха. Опитайте да не избирате санкалпа, която няма значение за вас, вложете в нея намерение, дори крайният резултат да е относително простичък.

Колко време да запазя тази санкалпа, кога мога да я променя?

Може да използвате една и съща санкалпа цял живот. Много хора го правят, защото тя е израз на това, как искат да изживеят живота си. Санкаплата ви може да бъде сменена, когато осъзнаете, че тя се е реализирала, когато видите, че проблемът е бил разрешен.

Мога ли да използвам моята санкалпа за да вляза във форма или да стана богат?

Не директно, санкалпата е за нещо по-важно, за нещо на по-дълбоко ниво на нашата същност.
И все пак е възможно да се справите с тези въпроси, чрез по-значимата санкалпа, или още по-добре да осъзнаете, че да сте богат и слаб, не е отговорът, решението на живота, обратно на това, в което ни карат да вярваме в статиите на някои издания. По този начин оставате слуга на тези идеи, докато Санкалпата (и разбирането кой наистина сте) ще ви донесе задоволство и независимост.

Аз правя йога нидра сам веднъж седмично, и затова си повтарям санкалпата само веднъж седмично. Това достатъчно ли е?

Освен по време на йога нидра, можете да си повтаряте санкалпата и сутрин, когато се събудите още преди да сте станали от леглото, и също в момента, в който се унасяте в съня.

И в крайна сметка ще проработи ли моята санкалпа?

Да санкалпата ви наистина ще проработи, честно! Затова помислете добре за нея и я оставете да ви помогне, да изживете живота си така както наистина искате.
Свами Прагямурти благодаря!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.