“Човекът, който искаше да бъде щастлив” – автор Лоран Гунел

Да разширим съзнанието, така че да наблюдаваме и отвъд полето на собствената си обусловеност.

Светът е голямо и пъстро място. Каква част от потоците от информация в него можем да улавяме? Какви са умствените обусловености, през които прецеждаме тази информация?

“Нашите вярвания”

Авторът нарича тази цедка „нашите вярвания“. Тези вярвания ни заставят да виждаме в света най-вече онова, което ще затвърди тези вярвания. Около нас съществува океан от много неща, но нашите мисловни програми ни ограничават да видим само част от тях.

Няма нищо невъзможно, стига да разширим осъзнаването и да започнем да виждаме и разбираме по-обективно. Да разширим съзнанието, така че да наблюдаваме и отвъд полето на вярванията.

Поле от възможности

Вселената непрекъснато ни обсипва с възможности, но по една или друга причина ние ги пропускаме. Не ги регистрираме или вярваме, че те не са за нас, а само за някой друг.

Един провал не значи нищо. Както малкото дете не се отказва от опитите да проходи след първото тупване по дупе. Така и ние не трябва да се отчайваме, ако при първото усилие резултатът не е именно какъвто се очаквали. Детето не тръгва да тича с първия опит да върви.

Хора, които вярват в нас

Нуждата от опора в тези първи стъпки също е важна. Да търсим хора, които вярват в нас, докато нашата собствена увереност все още е колеблива, това ни съветва автора.

Да не споделяме плановете си с онези, които ще ни обезсърчат 🙂 …

„Човекът, който искаше да бъде щастлив“ с автор Лоран Гунел е едно много леко, приятно и вдъхновяващо четиво, което може да харесате.

Книга, която разкрива познати за йогите идеи и ни напомня още веднъж защо е важно съзнанието да се разшири. Да заемаме позицията на наблюдател, да разпознаем трайното от нетрайните умствени форми през, коитo общуваме със себе си, с мечтите си и със света.

Приятно четене! 🙂

Други заглавия на книги

За да видите други заглавия на книги погледнете в категорията: Интересни книги.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.