Външните обстоятелства и щастието

Щастието няма външно основание. Понякога външните обстоятелства ни позволяват да се доближим до и да се срещнем със себе си – истинския. Щастието бликва от тази среща, но ние хората решаваме, че щастието е дошло от това, което ни се случва навън. Така продължаваме да търсим правилните вещи, хора, ситуации, за да бъдем щастливи. А всичко, което ни е нужно е са потърсим среща със себе си – истинския!

Защо майката е щастлива с детето си, защото Аз-истинският е грижовен, обичащ и в компанията на детото си, жената среща себе си.

Когато пътешества човек защо е щастлив, защото Аз-истниският е свободен и пътуванията освобождават пътуващия от готовите концепции, предразсъдъци, навици.

Защо човек е щастлив, когато денят е светъл и слънцето топло, защото Аз-истинският е светлина и топлина.

Вътрешните обстоятелства и щастието

Когато се срещнеш с Аз-истинския и в компанията на хора, които са ти чужди; и на място, което не си напускал дълго време; и в ден, когато има мъгла, пак ще бъдеш щастлив.

Имало ли е при вас такива дни, в които всичко е същото, но от вътре е било светло и леко, и много спокойно? Тогава чули ли сте един вътрешен глас да каже: “Колко е хубаво и естествено без причина да усещаш тихата радост!”

Как да се срещнем със себе си…в историята са оставени безброй практики, системи, препоръки, но за всеки човек пътят е различен. Това е смисълът на живота да намериш своя път и да го извървиш!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.