Янтрите са свещени диаграми

Янтрите са свещени диаграми. Основават се на принципите на свещената геометрия. Всяка янтра има своя мантра. Янтра и мантра са инструментите на тантра – те представляват форма и звук. Използването им в комбинация цели съсредоточаване на ума и разширяване на съзнанието. Свами Ниранджанананда определя янтрите като карти на съзнанието –
средство, чрез което можем да задълбочим нашето разбиране за по-фините нива на ума.

Програмата през този уикенд включва: практика и теория.

В събота ще разгледаме и обсъдим символиката на геометрията и процесът на изграждане на янтра. Ще имате възможност да научите и упражните на практика основни принципи на свещената геометрия и цветознанието.
Програмата в неделя ще се фокусира над садхана (задълбочена практика) на мантра и янтра с хаван (огнена церемония), като всеки участник ще създаде собствена Ганеша янтра.
Предварителни знания или умения по рисуване не са нужни!

Всеки от двата дни на семинара ще започва със сутрешно занимание – асана и пранаяма. През деня ще бъде включена и практиката йога нидра.

Записване и цена

Цената при записване до 31 август е 132 лв.
Цената при записване след 31 август 154 лв.

В таксата се включват всички необходими за рисуването материали, два веган обяда и чаените паузи.

Гост-преподавател: Антаршудхи (Надежда Щюрцебехер), Виена

Антаршудхи е художник, текстилен творец, педагог и йога учител. Тя е основател на Сатянанда йога център Бхавани във Виена.

Практикува Сатянанда йога от 2001 г. и задълбочава опита си чрез редовни обучения в различни акадамии и ашрами в традицията Сатянанда по целия свят.

Антаршудхи е завършила университета за приложни изкуства във Виена, в специалностите Живопис, Текстилни пана и анимация. Допълнително има и магистратура педагог по изкуства, пак там.

През последните години задълбочава интереса си в областта на янтра и мандала, като свързва уменията си на художник с изучаването на науката на свещената геометрия.

Освен йога в момента преподава и рисуване, като насърчава и вдъхновява както деца, така и възрастни да открият и развият своята творческа същност.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.