Промяната идва от нас, защото сами избираме посоката, в която се движим

Посланието по-долу е на Нийл Доналд Уолш автор на “Разговори с Бога”.

“Научете децата си” е препоръката, но я прочете като заместите с “Научете себе си”. Промяната идва винаги първо от нас самите. Първо трябва да знаем сами посоката, в която се движим. Най-добрият начин да научим някого на нещо е личният пример. Затова нека това послание е припомняне на нещата, които да развием в себе си.

“Научете децата си на тези истини

Научете децата си, че нямат нужда от нищо извън себе си, за да бъдат щастливи – нито от човек, нито от място, нито от нещо – и че истинското щастие се намира вътре в тях.

Научете ги, че са достатъчни сами на себе си.
Научете ги на това и ще сте им дали велик урок.

Научете децата си, че неуспехът е измислица, че всеки опит е успех и че всяко усилие постига победа, като първото е не по-малко достойно за уважение от последното.

Научете ги на това и ще сте им дали велик урок.

Научете децата си, че са дълбоко свързани с всичко в живота, че са Едно Цяло с всички хора и че няма никога да бъдат отделени от Бога.

Научете децата си, че живеят в свят на великолепно изобилие, че има достатъчно за всекиго и че най – великото е не да трупаш, а да споделяш и тогава ще получиш най – много.

Научете децата си, че от тях не се изисква нищо, за да бъдат достойни за почтен и пълноценен живот, че няма нужда да се състезават с никого за нищо и че Божията благословия ще получат всички.

Научете децата си, че никога няма да бъдат съдени, че няма защо да се тревожат дали винаги постъпват правилно и че не ще трябва  нищо да променят, за да “станат по-добри”, да изглеждат прекрасни и съвършени в очите на Бога.

Научете децата си, че последици и наказание не са едно и също, че не съществува смърт и че Бог никога никого няма да осъди.

Научете децата си, че за любовта няма условия, че не трябва никога да се тревожат дали няма да изгубят вашата или Божията любов и че най – големия дар, който могат да поднесат на света, е тяхната, безусловно споделена любов.

Научете децата си, че да бъдеш неповторим, не значи да бъдеш по-добър, че претенцията им за превъзходство над другите не би означавала да са видели Кои Са в Действителност и че най-здравословно е да се каже: “Моят път не е по-добър, а само по-различен”.

Научете децата си, че не съществува нищо, което не биха могли да направят, че илюзията за Невежеството може да бъде изтрита от лицето на Земята и че онова, от което всеки се нуждае, е само да се върне назад към себе си, да си спомни Кой Е Той в Действителност.

Научете ги на това не с думи, а с дела; не като им го кажете, а покажете. Защото децата ще ви подражават, ще искат да станат като вас и дори да се състезават с вас възоснова на онова, което правите.”

Нийл Доналд Уолш

(Автор на „Разговори с Бога”)