Истинското значение на Коледа

Рождество е свързана с името на Христос. Празнуваме раждането на Исус, спасителя Христос, Йогинът на изтока.

коледа посланиеТой се е родил в конюшня във Витлеем, при Мария и Йосиф, скромен селски дърводелец. Мария и Йосиф направили конюшнята дом за Христос, кралят, принцът на мира. Раждането на Исус се празнува по целия свят като свещена Коледа.

Исус е бил въплъщение на милосърдието, любовта и смирението. Той е бил апостол на ненасилие и мир. Тялото му е било разпънато на кръст, но гласът му говори през вековете.

Посланието на Рождесто, послание на универсална любов

Посланието на Коледа е послание на универсална любов. Това е посланието на неизразимата божествена слава и величие. Посланието на Коледа е послание на мир и добра воля между всички нации. Коледа е повече от ден веселие и празничност.

Тя е ден за осъзнаване на христовото съзнание или космическото съзнание. Това е ден, в който да си припомним благородните дела на Исус и неговия свят живот на простота и чистота. Коледа идва и си отива, но нека духа на Коледа остане с всички вас.

Веселбата не е Коледа. Коледа не се състои в звъненето на звънчета и пеене на песни и разменянето на коледни подаръци и изпращането на коледни картички, нито наслаждаването на богати ястия и тежки вечери и ядене на кейкове.

Състояние на духовно пробуждане

Коледа е състояние на духовно пробуждане. Коледа е за да осъзнаете небесното царство в себе си, да осъществите общуване с Бог в кътче на своето сърце.

Да възстановите своята изгубена божественост, да достигнете христовото или космическото съзнание. Да обикнете всички, да включите всички в топлата прегръдка на своето сърце, това е Коледа.

Реализирайте духа на Христос. Последвайте неговите стъпки. Гмурнете се дълбоко в сърцето на Исус. Опитвайте да изразите в ежедневието си любов, радост и мир. Приемете Христовото послание за любов и саможертва. Разкрийте Христос, който е във вас.

Следвайте проповедта на планината. Достигнете божествено съзнание. Живейте в духа на христовите учения. Унищожете малкия егоцентричен аз и се слейте с Христос или универсалния дух. Това е истинската Коледа.

Христовия дух

Всички искат да влязат в Божието царство. Но колко от вас владеят христовия дух? Колко от вас са истински християни? Следвате ли ученията, предписанията, вярата на Христос? Колко от вас обичат съседа, колкото себе си?

Тези, които са дарени с чисто сърце, смирение, универсална любов, великодушие и благородство, само те ще достигнат царството Божие или висшия мир и безсмъртие.

При много хора липсва духът или сърцето на Христос.

Какво е Коледа без любов, милосърдие и чистота? Всеки иска да използва съседа си. Една нация да унищожи друга нация. Това Коледа ли е? Това ли е учението на Христос?

Духа на Рождество през цялата година

Истинската Коледа никога не идва и не си отива. Тя е вечна. Усетете духа на Рождество не само за един ден, а през цялата година. Всеки ден е Коледа за истинския последовател на Христос, за търсещия ученик. Нека всички вървите по пътя посочен от Исус! Бъдете живо олицетворение на проповедта на планината! Нека всички реализирате Божието царство в себе си тук и сега!

Свами Шивананда

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.