Паванмуктасана 1 – практики за всички

Серията паванмуктасана 1, са асани, с които практикуващият се запознава още в начално ниво, но те не са техники само за начинаещи.

Групата от наглед простички движения, разбира се могат да се правят и като гимнастика за раздвижване на ставите. Но могат да се практикуват и с по-голяма дълбочина.

Осъзнаването при изпълнение на паванмуктасана

Една от целите на йога е да раздвижи и разчупи мисловните програми. Необходимо е първо да разпознаем тези програми, а затова осъзнаването трябва да е развито.

Със серията паванмуктасана осъзнаването постепенно се укрепва и задълбочава, потоците на жизнена сила в тялото се освобождават, а увереността че йога е достъпна за всички расте.

Изпълнени с определено осъзнаване, те могат да направят човек по-чуствителен към на фините аспекти (прана, ум). При интензивност на вниманието могат да доведат дори и до състояние на медитация.

Това, което прави йога – система различна от физкултурата е именно, активното участие на осъзнаването във всяка практика.

Едно подсещане на отделните практики от серията

Споделянето на клипчето тук, не е с цел, да ви научи, нова група от систематизирани движения, а по-скоро да подсеща тези, които вече познават серията паванмуктасана.

Ако са останали с впечатление, че йога позите са непосилни за всеки, демонстрацията в клипчето вероятно ще промени това.

Йога не е това, което виждаме отвън, но отношение, което влагаме в живота си във всичко.
Вижте тези леки движение за ставите и заповядайте да опитате сами с подходящо настроен и насочен ум, на курс или вкъщи, ако вече ги познавате. Приятно гледане.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.